Monthly Archives: September 2024

IMG-20240927-WA0006

PŠ Dobri Zdenci u Selnici

admin   27 September, 2024  

U petak 27.rujna učenici PŠ Dobri Zdenci s učiteljicama Jelenom i Natalijom došli su pješice do PŠ Selnica povodom učioničke nastave “Pozdrav jeseni “. Proveli su ugodno prijepodne u igri i druženju s našim učenicima. Imali su i zajedničku likovnu radionicu po nazivom “Jesenska sličica”.
Puni dojmova vratili su se svojim domovima, a nas su pozvali da ih posjetimo u proljeće.

Europski dan jezika 2024.

Europski dan jezika- 26.9.2024.

admin   27 September, 2024  

Europski dan jezika obilježava se 26.9., i to još od 2001.

I ove je školske godine u OŠ Marija Bistrica obilježen Europski dan jezika u sklopu nastave engleskog i njemačkog jezika pri čemu se učenike upozorilo na važnost učenja jezika.

Učenje jezika način je pomaganja da bismo bolje razumjeli jedni druge i tako prevladali naše kulturološke razlike.
Učenje više jezika nosi sa sobom mnoge prednosti: lakše se uče drugi jezici, proširuje se proces razmišljanja i njeguje se kontakt s drugim kulturama.

461157782_518236240810954_7947706972506772364_n

Naša škola organizirala je dječju utrku ” TRAIL ZA DUŠU I TIJELE MIRKO FULIR”

Dominik Karajić   23 September, 2024  

U subotu 21. rujna je u Mariji Bistrici održan četvrti Trail ”Za dušu i tijele Mirko Fulir”. Pokrenut u suradnji Turističke zajednice općine Marija Bistrica, i nekoliko trkačkih i sportskih entuzijasta iz postojećih zagorskih klubova, na čelu sa Svenom Plečkom. Po drugi puta naša škola bila je suorganizator te se priključila organizacijom dječje utrke. Natjecanje su mali predškolci i učenici te naravno zainteresirani gosti. Ove godine nastupilo je jos više trkača te ih je bilo 80 prijavljenih!

88

Obilježili smo Hrvatski olimpijski dan

admin   10 September, 2024  

Naša škola je odlučila Hrvatski olimpijski dan obilježiti nošenjem bijelih majica.

Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.”

Hrvatski olimpijski dan je posvećen promicanju važnosti bavljenja sportom kao i olimpijskih načela: mira, zajedništva, prijateljstva, tolerancije i izvrsnosti.

22

Prvi dan škole

admin   9 September, 2024  

Prvi dan škole je dan koji se obično pamti cijeli život. To je poseban dan prepun uzbuđenja i iščekivanja posebno za male đake prvake ali i za roditelje i učitelje.

Osnovna škola je tek prvi korak u dugom procesu koji traje čitav život, a to je obrazovanje.

U našoj školi obilježili smo početak nove školske godine himnom i pozdravom ravnatelja Dominika Karajića koji je u ime učitelja i ostalih djelatnika škole svim školarcima uputio riječi dobrodošlice i predstavio učiteljice prvih i petih razreda.

1

Sudjelovali smo u projektu Eko fotka!

admin   9 September, 2024  

U okviru međunarodnog programa eko-škola sudjelovali smo u projektu EKO-FOTKA.
To je natječaj za učeničku eko-fotografiju koji se raspisuje na razini svih osnovnih škola Republike Hrvatske.
Pokrovitelj je tog projekta Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Svrha je projekta poticanje i razvijanje ljubavi za prirodne ljepote zavičaja, razvijanje kritičkog mišljenja prema tendencijama koje narušavaju prirodnu ravnotežu, te osvješćivanje potrebe da je pojedinac dužan živjeti u suglasju s prirodom.