Rezultati dječjeg literarnog i likovnog natječaja Tjedna kajkavske kulture Krapina 2024.

Dominik Karajić   13 August, 2024  

Rezultati dječjeg literarnog i likovnog natječaja Tjedna kajkavske kulture Krapina 2024.Festival kajkavskih popevki Krapina jedan je od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala. Prvi je put održan 1966. i od tada do danas njime u Krapini svake godine završava Tjedan kajkavske kulture. Od sredine 1970-ihFestival organizira krapinsko Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.

Festival je od početka zamišljen kao velika završnica Tjedna kajkavske kulture, u sklopu kojeg se u Krapini i okolici redovito organiziraju i mnoge druge glazbene i folklorne priredbe, izložbe, pjesničke tribine te razni kulturno-umjetnički programi.

U konkurenciji dječjih literararnih radova pristiglo je čak 73 rada. Među onima koje će biti objavljene u knjižici dječjih literernih radova ušli su i radovi naše škole:

Kaj

Monika Jakopović PŠ Selnica – mentorica Agneza Grgić

Baš sam zmotana

Lea Jakopović – mentorica Anita Klemar

Radovi će biti izvedeni na Recitalu dječje kajkavske poezije, u utorak 10.09.2024.!

U konkurenciji likovnih radova naša škola također je ušla među odabrane škole, koje će izložiti svoje radove na dječjoj likovnoj izložbi:

INES OZIMEC

MAGDALENA KRUHAK

ANA BAJSIĆ

JAN KLEMAR

NICOLE MIKŠA

Mentorica BARICA TOPČIĆ

VERONIKA PRUGOVEČKI

ANA VAJDIĆ

MIA KUKEC

LANA VAJDIĆ

EMA GABUD

ENI HABAZIN

Mentorica SANJA NOVAK

Čestitamo svima nagrađenima na velikom uspjehu te smo izrazito ponosni i veseli što se u našoj školi gaji tradicija učenja djece kaju.