Naša škola sudjelovale je na Tjednu kajkavske popevke 2024.

Dominik Karajić   19 September, 2024  
Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu, 2024.
Tjedan kajkavske kulture u Krapini
Tjedan kajkavske kulture u Krapini počeo je u nedjelju 8.rujna 2024., a naši učenici svojim su likovnim i literarnim stvaralaštvom i ove godine sudjelovali na manifestaciji koja čuva našu kajkavsku kulturnu baštinu. U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta izloženi su likovni radovi učenika 3.a razreda matične škole: Ines Ozimec, Ana Bajsić, Jan Klemar, Nicole Mikša, Magdalena Kruhak, mentorica Barica Topčić i 3.b razreda: Veronika Prugovečki, Ana Vajdić, Mia Kukec, Lana Vajdić, Ema Gabud i Eni Habazin, mentorica Sanja Novak. Na likovni natječaj manifestacije „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu” pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije pristigao je 741 rad iz 69 osnovnih škola diljem Hrvatske.
Na Dječji recital kajkavske poezije pozvane su dvije učenice naše škole, Lea Jakopović pjesmom „Baš sam zmotana“, mentorica Anita Klemar te iz PŠ Selnica učenica Monika Jakopović pjesmom „Kaj“, mentorica Agneza Grgić. Lea Jakopović predstavila je našu školu 10. rujna 2024. u dvorištu Galerije grada Krapine i svojim nastupom u narodnoj nošnji i odličnom interpretacijom pjesme oduševila publiku. Na ovogodišnji Recital pristiglo je više od 250 pjesama učenika iz kajkavskog govornog područja, to je pravo kulturno bogatstvo koje njeguju mladi naraštaji, a manifestacija Dječji recital kajkavske poezije od iznimne je važnosti jer potiče učenike da čuvaju svoj „kaj“ i njeguju kulturnu baštinu svog kraja.
Neizmjerno smo ponosni na naše predstavnice, učenice i mentorice što su na ovakav prekrasan način predstavile našu školu.